Amintiri din copilarie

Copilaria a insemnat un constant du-te-vino intre doua tipuri diferite de „acasa” pe care le-am iubit si le-am urat in aceeasi masura, doar in perioade diferite in functie de unde eram si incontro ma indreptam…

Acasa a insemnat, mama sau mamaia, deal sau faleza, asfalul din fata blocului sau padurea din spatele casei, pereti albastrii sau galbeni, draperii sau jaluzele, parcuri sau strazi pustii, role sau biciclete, mereu la fel mereu altfel.

Si totusi  pe langa asta acasa a insemnat drumul de la P la B….Drum pe care il iubeam mereu indiferent de anotimp, chiar daca muream de cald sau ploua, indiferent ca mergeam cu trenul sau cu masina, drumul ala parea mereu al meu, si inca pare. L-am invatat in timp, cu fiecare copac, curba, sau borna kilometrica. Drumul a insemnat mereu liniste, covrigi calzi , muzica buna si suc de cirese, cafea la cinci dimineata in prima benzinarie, sau ore in sir de studiat scaunul liber din fata si balansul trenului pe sine. A insemnat ore petrecute in gara , sau cateva minute de admirat de pe marginea drumului lanurile de mac. Intre Acasa si Acasa s-a construit in timp  placerea de a vedea mereu acelasi drum, uneori aglomerat alteori pustiu, uneori scladat de soare, alteori in nameti, uneori prea luminos, alteori pierdut in intuneric.

Drumul inseamna si acum rock-ul vechi al tatei, ochelari de soare si geamuri deschise, sau povestirile strainilor la fel de plictisiti ca tine, ce asteapta sa opreasca trenul in alta gara ca sa mai poata trage un fum.

Drumul e si acum la fel , privit cu alti ochi si poate cu mai putin entuziasm…maci,vita de vie , grau, sine de tren si gari la sase dimineata, peroane pline, sosele pustii…un drum pe care faci ce faci si revii.

d1wkYiXL

.

Reclame

6 gânduri despre „Amintiri din copilarie

  1. Splendid sentiment.Mom and grandmaa,Cherry juice,,coffe 5 am in the morning ,home sweet home.Its what we make out of life.My regards and thank you for stopping by.Jalal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s