Fantoma…

„Se uita cu teama in ochii ei caci erau mult prea reci, mai reci decat ii vazuse vreodata , in ei nu mai ardea nimic.. nici iubirea, nici ura ce ii animasera candva, si el ar fi dat orice sa mai vada asa ceva o data, macar o clipa….

Intinse mana tremuranda spre obrazul ei …si Doamne, cat era de rece, si cat era de palid…iar ea nici nu misca…statea in fata lui precum o stafie, ce avea sa ii bantuie amintirile in fiecare noapte, atat de tacuta , spunea atat de multe prin calmitatea ei, era asa distanta…ea disparuse…nu mai zambea, nu ma plangea, nici macar furioasa nu era, nu ii puteai citi pe chip nimic…era ca o masca de portelan facuta dupa chipul persoanei pe care el o cunoscuse cel mai bine, pe care el o iubise …dar nu fusese de ajuns…si acum…acum persoana aia se ascundea de el …fugise.

Ochii nu ii mai erau cunoscuti nu-l faceau sa arda, il inghetau, buzele parca nu mai erau cele pe care le sarutase, erau stranse si aspre, nu mai pareau atat de dulci…obrajii nu-i mai roseau, si genele nu mai clipeau la fel, si pielea ei era prea alba….era la fel de frumoasa , dar din zana se transformase in craiasa…de zapada, era inchisa cu sufletul in palatul ei de clestar si el nu mai avea cum sa ajunga la ea…desi voia.

Inchise ochii pentru o clipa, parca pentru a ii evoca amintirea, si cand ii deschise ea nu mai era, nici macar trupul fantomatic pierdut in acel vag vesmant alb nu mai era in fata lui, si desi nu-i placuse schimbarea ei ,asa era mai rau… o fotografie ar fi fost mai buna, decat simpla plasmuire a imaginatiei, a unei persoane plecate de mult…”

facebook photo

Reclame

2 gânduri despre „Fantoma…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s