Light ….Dark

„Lumina fara intuneric nu e nimic.”

Nu, nu e.

Daca ai vedea perfectiunea zi de zi intruchipandu-se in tot ce e un jurul tau,oare ai mai aprecia orice lucru nesemnificativ dar frumos? Daca ai fi inconjurat  numai de perfectiune, cu timpul ar  disparea. Daca ai vedea numai binele in orice persoana, in orice clipa, in orice loc, nu ar mai reprezenta nimic.

Am tendinta sa pierd esenta lucrurilor marunte, sa nu fiu atenta, cel putin nu atat de mult cat ar trebui, la ceea ce de fapt are importanta, pierd din vedere insemnatatea unui cuvant sau a unei fapte acum, cand totul alterneaza intre bine si rau, intre frumos si urat, intre cald si rece, cu atat mai mult daca as trai doar de o parte a baricadei. Atunci nu as pierde doar esenta si semnificatia ci si pe mine odat cu ele.

Daca nu dau atentie acum cand toate sunt trecatoare, nu as da nimic in plus daca ar fi permanente. Soarele nu ar mai avea nici o frumusete, daca nu m-as bucura zile la rand de nori.Luna nu ar mai fi regina, nu ar mai calauzi visele, daca cerul noptii nu ar atat de intunecat.

Ochii persoanei dragi nu te-ar mai fermeca in aceiasi masura, in care o fac acum cand ii vezi umbriti de tristete, luminati mai tarziu de iubire, cu lacrimi ce clatesc si aduc la viata pura lor culoare. Zambetul ei/lui nu ti-ar mai lumina ziua, daca tu nu ai simti ca ploua peste sufletul tau din cand in cand. Atingerea ce acum te face sa tresari, nu ar mai avea nici un efect daca nu ai simti-o cand esti pierdut in ganduri.

Nu ti s-ar parea la fel de amuzant dansul razelor de soare in parul ei/lui ,jocul umbrelor pe chip atunci cand doarme, daca ele nu al alterna.

Nu scriu asta ca sa insir cuvinte, o fac pentru ca nu pot sa inteleg persoanele care vad doar o jumatate din pahar, fie cea plina fie cea goala, pe cei care nu inteleg ca fericirea fara tristete, lumina fara intuneric nu inseamna nimic, ca daca ai doar una e egal cu zero tot.

I-as ruga sa se opresca o clipa in loc, si sa se gandeasca la un lucru simplu, toti am fost copii, aduceti-va aminte cat de mare era bucuria pe care ati simtit-o atunci cand ati reusit sa mergeti pe bicicleta pentru prima oara. Era minunat,nu? Invincibili :))) Dar cate cazaturi ati luat inainte? Oare ele nu au contribuit la intensitatea cu care ati imbratisat triumful?

Durere si placere, bine si rau, alb si negru, intuneric si lumina, mereu doua fete, mereu o singura moneda.

~~Carro~~

beautiful-prince-princess-dark-fantasy-facebook-timeline-cover-photo,1366x768,66887

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s